Skimmer zwembad

DE WATERKWALITEIT VAN UW ZWEMBAD VERBETEREN

Alles wat u moet weten over skimmers voor uw zwembad

Een zwembad is een bron van verfrissing, plezier en ontspanning tijdens de warme zomermaanden. Of u nu een groot olympisch zwembad hebt of een kleine opblaasbare variant in de achtertuin, schoon en helder water is essentieel voor een geweldige zwemervaring. Een van de meest cruciale componenten die bijdragen aan de waterkwaliteit van uw zwembad is de skimmer. In dit artikel gaan we dieper in op wat een skimmer is, waarom het belangrijk is voor uw zwembad en hoe u ervoor kunt zorgen dat het optimaal functioneert.

Skimmer zwembad

Wat is een skimmer?

Een skimmer is een onmisbaar onderdeel van elk zwembadfiltersysteem. Het is ontworpen om het oppervlaktewater van uw zwembad te reinigen door vuil, bladeren, insecten en andere verontreinigingen te verwijderen voordat ze naar de bodem zinken.

Skimmers zijn meestal ingebouwd in de zwembadwand of drijven op het wateroppervlak. Ze zijn voorzien van een mond of opening waardoor water wordt aangezogen, en dit water wordt vervolgens gefilterd om deeltjes te verwijderen voordat het weer in het zwembad wordt teruggevoerd.

Waarom is een skimmer belangrijk voor uw zwembad?

  1. Verbeterde waterkwaliteit: Een goed functionerende skimmer zorgt ervoor dat vuil en organisch materiaal zoals bladeren en insecten snel uit het zwembad worden verwijderd. Hierdoor blijft het water helder en schoon.
  2. Verlengt de levensduur van het filtersysteem: Door grote verontreinigingen te verwijderen voordat ze in het filtersysteem terechtkomen, vermindert een skimmer de belasting van uw filters, waardoor ze langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben.
  3. Voorkomt algenproblemen: Skimmers verwijderen organisch materiaal dat algen kan voeden. Door dit materiaal snel uit het zwembad te halen, helpt een skimmer om algenproblemen te voorkomen.
  4. Minder schoonmaakwerk: Als u een skimmer heeft, hoeft u minder vaak handmatig te schepnetten om vuil uit het zwembad te verwijderen. Dit bespaart u tijd en moeite.

ONZE ZWEMBADEN

Bouwkundig zwembad

Polyester zwembad

Overloop zwembad

Skimmer zwembad

Plunge pool

Binnenzwembad

Polypropyleen zwembad

Infinit’eau zwembad

Zwembad afdekking

DESKUNDIG ADVIES

Onze deskundige medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de juiste skimmer voor uw zwembad.

ONDERHOUDSTIPS

Leer hoe u een skimmer optimaal kunt gebruiken en ontdek handige onderhoudstips om de levensduur van uw zwembad en filtersysteem te verlengen.
Skimmer zwembad

Klaar om uw zwembadwater helder en schoon te houden?

Wacht niet langer! Profiteer van de voordelen van een hoogwaardige skimmer voor uw zwembad en geniet van een zorgeloze zwemervaring. Neem vandaag nog actie: Mis deze kans niet om de waterkwaliteit van uw zwembad te verbeteren en uw zwemervaring naar een hoger niveau te tillen.

Tips voor het optimaal gebruiken van een skimmer

  1. Regelmatig onderhoud: Reinig de skimmermand of het filtermandje regelmatig. Zorg ervoor dat het niet verstopt raakt, zodat de skimmer optimaal kan blijven functioneren.
  2. Controleer de waterstand: Zorg ervoor dat de waterstand in uw zwembad altijd hoog genoeg is zodat de skimmer goed kan werken. Als het water te laag staat, kan de skimmer lucht aanzuigen in plaats van vuil.
  3. Controleer de waterstroom: Zorg ervoor dat de pomp en de skimmer correct zijn aangesloten en goed functioneren. Een goede waterstroom is essentieel voor een effectieve skimmer.
  4. Seizoensgebonden aandacht: In de herfst, wanneer bladeren in overvloed vallen, en tijdens het pollenseizoen, moet je mogelijk vaker controleren en schoonmaken om verstoppingen te voorkomen.

Kortom, een skimmer is een onmisbaar hulpmiddel om uw zwembad schoon en helder te houden. Door regelmatig onderhoud en aandacht te besteden aan de werking ervan, kunt u ervoor zorgen dat uw zwembad altijd klaar is voor een verfrissende duik. Geniet van de zomer en het plezier van zwemmen in een kristalhelder zwembad dankzij de trouwe skimmer.

Contacteer ons

Bel naar

085 060 7233

of vraag online een offerte aan

Klik hier

Het zwembad laten bouwen van uw dromen!