Bouwkundig zwembad

Een Duurzame Investering in Luxe en Ontspanning

Ontdek de voordelen van een bouwkundig zwembad

Of u nu droomt van een verfrissende duik na een lange werkdag, het organiseren van poolparty’s met vrienden en familie, of gewoon wilt genieten van de voordelen van regelmatig zwemmen, een bouwkundig zwembad kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw woning. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van bouwkundige zwembaden en waarom ze een duurzame investering in luxe en ontspanning zijn.
Bouwkundig zwembad

Op maat gemaakt ontwerp

Het grootste voordeel van een bouwkundig zwembad is dat het volledig op maat kan worden ontworpen en gebouwd. Dit betekent dat u de volledige controle hebt over het ontwerp, de grootte, de vorm en de stijl van uw zwembad. Of u nu verlangt naar een traditioneel rechthoekig zwembad of een uniek ontwerp wilt, bouwkundige zwembaden kunnen aan al uw wensen voldoen. Dit maatwerk stelt u in staat om een zwembad te creëren dat naadloos in de levensstijl en de esthetiek van uw woning past.

Verbetering van de woningwaarde

Een bouwkundig zwembad kan aanzienlijk bijdragen aan de waarde van uw woning. Potentiële kopers zien een goed onderhouden en prachtig ontworpen zwembad als een luxe voorziening. Dit kan uw huis aantrekkelijker maken op de vastgoedmarkt en je helpen een betere prijs te krijgen als u besluit te verkopen.

Bovendien kan een bouwkundig zwembad de verkoop van uw woning versnellen, omdat veel kopers specifiek op zoek zijn naar huizen met zwembaden.

ONZE ZWEMBADEN

Bouwkundig zwembad

Polyester zwembad

Overloop zwembad

Skimmer zwembad

Plunge pool

Binnenzwembad

Polypropyleen zwembad

Infinit’eau zwembad

Zwembad afdekking

MAATWERK

Bouwkundige zwembaden kunnen volledig worden aangepast aan de wensen en behoeften van de eigenaar. Dit betekent dat u de vorm, grootte, diepte en materialen kunt kiezen die bij u stijl en budget passen.

DUURZAAMHEID

Bouwkundige zwembaden worden meestal gebouwd met hoogwaardige materialen en vakmanschap, wat resulteert in een duurzaam en langdurig zwembad. Ze zijn beter bestand tegen slijtage en weersinvloeden.
Bouwkundig zwembad

Bouwkundige zwembaden bieden verschillende voordelen ten opzichte van prefab-zwembaden

Bouwkundige zwembaden zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en op maat gemaakte zwembaden. In tegenstelling tot prefab zwembaden worden bouwkundige zwembaden ter plekke opgebouwd, waardoor ze uitmuntend zijn in flexibiliteit met betrekking tot ontwerp, afmetingen en functionaliteit.

Gezondheid en welzijn

Naast de esthetische voordelen biedt een bouwkundig zwembad ook tal van voordelen voor uw gezondheid en welzijn. Zwemmen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging die zowel cardiovasculaire voordelen als spierversterking biedt. Bovendien is het zwembad een ideale plek om te ontspannen, stress te verminderen en te genieten van quality time met vrienden en familie. Het hebben van een zwembad in uw eigen achtertuin maakt het gemakkelijk om regelmatig te bewegen en te genieten van de voordelen van water.

Milieuvriendelijk en duurzaamheid

Moderne bouwkundige zwembaden zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Ze maken gebruik van energiezuinige technologieën, zoals pompen met variabele snelheid en geavanceerde filtratiesystemen, om het energieverbruik te minimaliseren. Bovendien kunnen zonneverwarmingssystemen worden geïntegreerd om de energie-efficiëntie verder te verbeteren. Het gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen en het minimaliseren van water- en chemisch gebruik zijn andere aspecten die bijdragen aan de duurzaamheid van bouwkundige zwembaden.

Onderhoud en lange termijn kosten

Hoewel de initiële investering voor een bouwkundig zwembad hoger kan zijn dan die van een prefab zwembad, zijn de lange termijn kosten vaak lager. Dit komt doordat bouwkundige zwembaden doorgaans duurzamer zijn en minder gevoelig voor slijtage. Bovendien kunt u met het juiste onderhoud de levensduur van uw zwembad aanzienlijk verlengen. Het is belangrijk om te investeren in regelmatig onderhoud en professionele schoonmaak om ervoor te zorgen dat uw zwembad in optimale staat blijft.

In conclusie, een bouwkundig zwembad is niet alleen een luxueuze toevoeging aan uw huis, maar ook een duurzame investering in de levensstijl, gezondheid en woningwaarde. Met de mogelijkheid om uw zwembad op maat te ontwerpen, de milieuvriendelijke en duurzame aspecten, en de voordelen voor het welzijn, kan een bouwkundig zwembad de perfecte keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een stukje paradijs in hun eigen achtertuin. Overweeg deze investering zorgvuldig en geniet jarenlang van alle voordelen.

Contacteer ons

Bel naar

085 060 7233

of vraag online een offerte aan

Klik hier

Het zwembad laten bouwen van uw dromen!

Veelgestelde vragen over bouwkundige zwembaden

Hoe lang duurt het om een bouwkundig zwembad te bouwen?
De tijd die nodig is om een bouwkundig zwembad te bouwen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en complexiteit van het zwembad, de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van materialen, en de efficiëntie van de werklieden. Over het algemeen kan de bouw van een bouwkundig zwembad enkele weken tot enkele maanden duren. Hier zijn een paar factoren die de tijdsduur kunnen beïnvloeden:

 1. Ontwerpfase: Bij het ontwerpen van uw op maat gemaakte zwembad kan enige tijd nodig zijn, vooral als u specifieke aanpassingen of bijzondere functies wenst.
 2. Voorbereiding van de locatie: Het klaarmaken van uw locatie, inclusief graafwerkzaamheden en het voorbereiden van de fundering, kan variëren. Dit hangt af van de complexiteit van de locatie en de bodemgesteldheid.
 3. Constructiefase: De bouw van uw zwembad zelf, waaronder het storten van beton, het plaatsen van tegels, en het installeren van apparatuur, neemt meestal de meeste tijd in beslag.
 4. Afwerking en inrichting: Voor de afwerking, zoals het aanleggen van de patio of landschapsarchitectuur rondom uw zwembad, kunt u rekening houden met extra tijd.
 5. Weersomstandigheden: Slecht weer kan de bouw van uw zwembad vertragen, vooral in fasen die droge omstandigheden vereisen.
 6. Vergunningen en goedkeuringen: Het verkrijgen van de nodige bouwvergunningen voor uw zwembad kan ook tijd vergen en is een belangrijke stap voordat met de bouw gestart kan worden. Gemiddeld duurt de bouw van een bouwkundig zwembad zo’n 8 tot 12 weken.
Wat zijn de gemiddelde kosten van een bouwkundig zwembad?
De kosten van een bouwkundig zwembad kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het zwembad, de gebruikte materialen, de complexiteit van het ontwerp, de locatie, en de extra functies die u mogelijk wilt toevoegen. Hier zijn enkele algemene richtlijnen en factoren die de kosten beïnvloeden:

 1. Grootte en diepte: U zult merken dat grotere en diepere zwembaden meer kosten met zich meebrengen. Dit komt door de benodigde extra materialen en arbeid.
 2. Materialen: Uw keuze van materialen, zoals beton, tegels of speciale afwerkingen, heeft een aanzienlijke invloed op de kosten.
 3. Ontwerp: Als u kiest voor een op maat gemaakt ontwerp of voor complexe vormen, houdt u dan rekening met een verhoging van de kosten.
 4. Extra functies: Wanneer u extra functies zoals verlichting, verwarming, een jacuzzi, tegenstroomsystemen, automatische afdekkingen of geavanceerde filtratiesystemen wenst, zal dit de kosten verder verhogen.
 5. Landschapsarchitectuur en afwerking: Vergeet niet dat de kosten voor landschapsarchitectuur rondom uw zwembad, zoals de aanleg van terrassen, bestrating en beplanting, ook meegerekend moeten worden.
 6. Locatie: De toegankelijkheid van uw bouwlocatie en de lokale marktomstandigheden kunnen eveneens een rol spelen in de totale kosten.
 7. Arbeidskosten: Afhankelijk van de regio waar u woont en de expertise van de aannemers, kunnen de arbeidskosten variëren.
Hoe kan ik mijn bouwkundig zwembad het beste onderhouden?
Het goed onderhouden van een bouwkundig zwembad is essentieel voor zowel de levensduur van het zwembad als de veiligheid en het comfort van de gebruikers. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van zwembadonderhoud:

 1. Waterkwaliteit: Het is van essentieel belang dat u de chemische balans van uw zwembadwater behoudt. Dit betekent dat u regelmatig de pH-waarde, het chloorgehalte, de alkaliniteit en de calciumhardheid moet controleren en aanpassen. Ik adviseer u om een water testkit te gebruiken om deze niveaus te meten en, indien nodig, ze aan te passen met de juiste chemicaliën.
 2. Filtratiesysteem: Uw zwembad’s filtratiesysteem dient regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt te worden. Dit houdt in dat u filtermaterialen reinigt of vervangt en nagaat of de pomp en andere apparatuur naar behoren functioneren.
 3. Reiniging: Het is belangrijk dat u regelmatig vuil verwijdert. Dit omvat het verwijderen van bladeren en ander drijvend vuil, het stofzuigen van de bodem en de wanden van het zwembad, en het borstelen van de zwembadwanden en -vloer om algen- en kalkaanslag te voorkomen.
 4. Watercirculatie: Zorg ervoor dat u een goede watercirculatie handhaaft door de pomp dagelijks te laten draaien. Dit bevordert de verspreiding van chemicaliën en helpt de groei van algen en bacteriën te voorkomen.
 5. Schokbehandeling: Het is raadzaam om regelmatig een schokbehandeling uit te voeren, vooral na intensief gebruik of na zware regenval. Dit helpt bij het elimineren van bacteriën en algen.
 6. Winterklaar maken: Als uw zwembad zich in een gebied bevindt waar het in de winter koud wordt, zorg er dan voor dat u uw zwembad goed voorbereidt op de wintermaanden. Dit kan betekenen dat u het waterpeil verlaagt, de leidingen doorblaast en antivries toevoegt.
 7. Inspecties: Ik raad u aan om regelmatig visuele inspecties uit te voeren op scheuren, lekken of beschadigingen aan uw zwembad en de uitrusting. Snelle reparaties kunnen verdere problemen voorkomen.
 8. Professioneel onderhoud: Overweeg om minstens eenmaal per jaar een professional in te schakelen voor een grondige inspectie en onderhoud van uw zwembad.
Zijn bouwkundige zwembaden geschikt voor elk type terrein?

Bouwkundige zwembaden bieden veel flexibiliteit, maar ze zijn niet altijd geschikt voor elk type terrein. Hier zijn enkele overwegingen die van invloed zijn op de geschiktheid van bouwkundige zwembaden voor verschillende terreinen:

 1. Grondsoort en stabiliteit: De grondsoort en de stabiliteit van het terrein zijn cruciale factoren. In gebieden met losse of instabiele grond, zoals zandgrond of terreinen met veel klei, kunnen aanvullende maatregelen nodig zijn om de grond te stabiliseren voordat het zwembad gebouwd kan worden.
 2. Helling van het terrein: Steile hellingen kunnen de bouw van een zwembad bemoeilijken en duurder maken. Terrasvormige of aangepaste ontwerpen kunnen nodig zijn om het zwembad in te passen in een hellend landschap.
 3. Waterstand: Gebieden met een hoge grondwaterstand kunnen speciale overwegingen vereisen, zoals drainage en waterdichting, om ervoor te zorgen dat het zwembad niet wordt beïnvloed door grondwater.
 4. Toegankelijkheid: De toegankelijkheid van de bouwlocatie is ook een belangrijke overweging. Als zware machines en materialen niet gemakkelijk naar de locatie kunnen worden vervoerd, kan dit de bouw bemoeilijken of duurder maken.
 5. Ruimtebeperkingen: De beschikbare ruimte is een andere belangrijke factor. In stedelijke of dichtbebouwde gebieden kan de ruimte beperkt zijn, wat kan leiden tot beperkingen in de grootte en vorm van het zwembad.
 6. Lokale regelgeving: Soms kunnen lokale bouwvoorschriften en regelgeving de bouw van een zwembad op bepaalde terreinen beperken of extra eisen stellen.

In de meeste gevallen kunnen bouwkundige zwembaden worden aangepast aan verschillende terreinomstandigheden, maar het kan meer planning, ontwerpwerk en mogelijk extra kosten met zich meebrengen. Het is altijd raadzaam om een ervaren zwembadbouwer of landschapsarchitect te raadplegen om de specifieke mogelijkheden en beperkingen van uw terrein te beoordelen.

Hoe kan ik mijn bouwkundig zwembad personaliseren?

Het personaliseren van uw bouwkundig zwembad is een geweldige manier om een unieke en persoonlijke touch aan uw tuin te geven. Hier zijn wat suggesties om uw zwembad echt van u te maken:

 1. Unieke vormen en ontwerpen: Kies een zwembadvorm die aansluit bij uw persoonlijke stijl en de ruimte in uw tuin. Dit kan variëren van traditionele rechthoekige of ovale vormen tot meer creatieve en op maat gemaakte ontwerpen.
 2. Tegel- en afwerkingskeuzes: De tegels en afwerkingen die u kiest, kunnen een grote impact hebben op het uiterlijk van uw zwembad. Ga voor kleuren en patronen die uw persoonlijke smaak weerspiegelen en goed passen bij de uitstraling van uw tuin.
 3. Verlichting: Installeer onderwaterverlichting om ’s avonds een betoverende sfeer te creëren. LED-verlichting biedt een scala aan kleuropties en kan zelfs geprogrammeerd worden om van kleur te veranderen.
 4. Watervallen en fonteinen: Voeg elementen toe zoals watervallen, fonteinen of bubbelstralen voor een visueel aantrekkelijk en ontspannend effect.
 5. Landschapsarchitectuur: Omring uw zwembad met mooie beplanting, bloemen, rotsen en zelfs kunstwerken die het gebied rond het zwembad verfraaien.
 6. Zwembadrand en terras: Kies materialen en ontwerpen voor de zwembadrand en het terras die uw stijl weerspiegelen en een comfortabele ruimte bieden voor ontspanning en gezelligheid.
 7. Geïntegreerde spa of jacuzzi: Overweeg om een spa of jacuzzi te integreren in het ontwerp van uw zwembad voor extra luxe en comfort.
 8. Automatisering en technologie: Profiteer van moderne technologieën zoals automatische zwembadafdekkingen, zelfreinigende systemen en geavanceerde verwarmings- en filtratiesystemen voor gemak en efficiëntie.
 9. Persoonlijke accenten: Voeg uw eigen accenten toe zoals een zwembadbar, ingebouwde zitplaatsen of zelfs een glijbaan of duikplank voor extra plezier.
 10. Duurzaamheidsopties: Denk aan milieuvriendelijke opties zoals zonneverwarming, energiezuinige pompen en duurzame bouwmaterialen.

Met deze ideeën kunt u een zwembad creëren dat niet alleen functioneel is, maar ook een weerspiegeling van uw persoonlijke stijl en levensstijl. Het is aan te raden om een deskundige zwembadbouwer of landschapsarchitect te raadplegen voor advies en hulp bij het realiseren van uw droomzwembad.

Wat zijn de voordelen van een bouwkundig zwembad?

Een bouwkundig zwembad, vaak gemaakt van materialen als beton, biedt u verschillende voordelen vergeleken met andere soorten zwembaden, zoals prefab of opblaasbare zwembaden. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen voor u:

 1. Duurzaamheid en levensduur: Bouwkundige zwembaden staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur. Ze zijn gemaakt van robuuste materialen zoals beton, waardoor ze minder vatbaar zijn voor schade en langer meegaan.
 2. Flexibiliteit in ontwerp: Een groot voordeel van een bouwkundig zwembad is de flexibiliteit in ontwerp. U kunt kiezen voor bijna elke gewenste vorm, diepte en grootte, perfect als u specifieke wensen heeft of een unieke ruimte moet benutten.
 3. Esthetische waarde: Bouwkundige zwembaden bieden uitgebreide esthetische aanpassingsmogelijkheden. U kunt kiezen uit een scala aan afwerkingen, kleuren en materialen om uw zwembad volledig af te stemmen op uw persoonlijke smaak en de omgeving van uw tuin.
 4. Waardevermeerdering van uw eigendom: Een goed ontworpen en gebouwd bouwkundig zwembad kan de waarde van uw woning verhogen, als een luxe toevoeging.
 5. Weerstand tegen slijtage: Uw bouwkundig zwembad is bestand tegen diverse weersomstandigheden en slijtage, en is ook minder gevoelig voor lekkages in vergelijking met andere zwembadsoorten.
 6. Persoonlijke aanpassingen: U heeft talloze opties voor persoonlijke aanpassingen, zoals ingebouwde zitplaatsen, verlichting, watervallen en jets, en zelfs geïntegreerde spa’s.
 7. Langdurig gebruik met minder onderhoud: Hoewel de aanvangsinstallatie en onderhoud intensiever kunnen zijn, vereisen bouwkundige zwembaden doorgaans minder onderhoud op de lange termijn dan sommige andere zwembadtypen.
 8. Milieuvriendelijke opties: Met een bouwkundig zwembad kunt u kiezen voor milieuvriendelijke opties, zoals zonneverwarming en energie-efficiënte pompen.

Deze voordelen maken een bouwkundig zwembad een uitstekende keuze voor u als u op zoek bent naar een duurzaam, aanpasbaar en esthetisch aantrekkelijk zwembad dat de waarde van uw eigendom verhoogt.

Veelgestelde vragen over bouwkundige zwembaden